Factuur snel betaald krijgen

Zonder factuur geen omzet en zonder omzet geen bedrijf. Een betaalde factuur is een van de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf. Zorg ervoor dat facturen snel worden betaald, zodat u weer verder kunt ondernemen. Wacht u met het versturen van rekeningen, dan geeft u de klant het gevoel dat er niet snel betaald hoeft te worden. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.


4 tips om snel te factureren

 

Verstuur direct de factuur 
Als de klant zijn factuur snel ontvangt, zal hij doorgaans ook snel betalen. Maak en verstuur uw factuur daarom direct na een klus of bestelling. Dit kan gemakkelijk via een handige app op uw smartphone. Door het snelle handelen laat u zien dat uw bedrijf de zaken goed op orde heeft.

Betaallink toevoegen in de factuur 
Uit onderzoek is gebleken dat digitale facturen met een directe link naar iDeal veel sneller worden betaald. In Nederland betaalt 40 procent van de klanten dan op dezelfde dag. Zonder betaallink is dit 5 procent. Klanten stellen het betalen van fysieke facturen vaak uit tot de laatste dag van de betalingstermijn. Voorkom dat u achter uw geld aan moet gaan en factureer digitaal.

Look-and-feel 
Een overzichtelijke factuur komt professioneel over en stimuleert een snelle betaling. Vermeld het te betalen bedrag duidelijk en voeg uw bedrijfslogo toe. Zorg ook voor correcte NAW-gegevens van uw bedrijf en van de klant. Voorkom (taal)fouten en check of uw factuur voldoet aan de wettelijke eisen.

Betalingstermijn 
Op de meeste facturen staat betalen binnen xx dagen. Voeg liever een uiterste betaaldatum toe, zodat de datum helder en concreet is. Bij digitaal factureren kunt u meestal een automatische herinnering instellen. Dat voorkomt aanmaningen.